Խոհանոց

Հայկական խոհանոցը հիասքանչ ճանապարհորդություն է այս հնագույն երկրի սրտով ։ Պատկերացրեք ճոխ սեղան, որը լցված է թարմ ուտեստներով,  համերով, որոնք և ծանոթ են, և եզակի:

Թարմությունը հաջողության գրավականն է. Հայերը սիրում են օգտագործել թարմ սեզոնային բաղադրիչներ: Հյութալի լոլիկից և խրթխրթան բանջարեղենից մինչև անուշաբույր խոտաբույսեր, շեշտը դրվում է որակի և պարզության վրա:

Հացը հիմնական կերակուրն է. ոչ մի հայկական սնունդ առանց հացի ամբողջական չէ, իսկ ամենատարածված տեսակը կոչվում է լավաշ: Այս բարակ հացը թխվում է ավանդական կավե վառարանում և կատարյալ է այլ ուտեստների հետ վայելելու համար:

Մսային դելիկատեսներ. Միսը կարևոր դեր է խաղում հայկական խոհանոցում, հատկապես գառան միսը: Խորովածը խոտաբույսերով և համեմունքներով մարինացված մսային ուտեստ է, որը անպայման դուր կգա Ձեզ։ Տոլման խաղողի կամ կաղամբի մսի և խոտաբույսերի խառնուրդվ լցոնված տերևներն է։

Բուսակերների տարբերակները նույնպես առատ են: Պասուց տոլման պահքի ուտեստ է, որտեղ մսի փոխարեն օգտագործվում են տարբեր հատիկեղեն և կաղամբի տերևներ կամ բանջարեղեն: Գաթան քաղցր խմորեղեն է, որը լցոնված է ընկույզով կամ չորացրած մրգերով և կատարյալ է քաղցրասերների համար։

Ավանդույթների համը. հայկական խոհանոցը միայն սնունդը չէ, Այն նաև շփումն է: Ճաշը հաճախ ընկերական հանդիպում է ընտանիքի և ընկերների հետ ։ Մածունի (յոգուրտի) ափսեն՝ մանրացրած սխտորով և թարմ խոտաբույսերով կիսելը հյուրասիրության և միասնության խորհդանիշ է։

Յուրահատուկ համ. Հայկական խոհանոցն ունի իր յուրահատուկ համային նկարագիրը: Չնայած համեմունքներն օգտագործվում են չափավոր, թարմ խոտաբույսերը, ինչպիսիք են անանուխը, մաղադանոսը և ռեհանը, թարմություն և համ են հաղորդում ուտեստներին:

Խոհարարական արկած. անկախ նրանից, թե դուք փորձառու գուրման եք, թե պարզապես հետաքրքրված եք նոր համերով, հայկական խոհանոցն առաջարկում է համեղ խոհարարական արկած: Այսպիսով, եթե հնարավորություն ունեք, ուսումնասիրեք այն վառ համերն ու ավանդույթները, որոնք այդքան առանձնահատուկ են դարձնում հայկական ուտեստները: