Ի՞նչ են ուտում հայերը

Հայաստանը ունի հարուստ պատմություն և մշակույթ, և նրա խոհանոցը բացառություն չէ: Հայկական խոհանոցը հարևան տարածաշրջանների (ինչպիսիք են Մերձավոր Արևելքը և Միջերկրական ծովը) ավանդույթների համեղ համադրություն է: Այն հայտնի է իր թարմ բաղադրիչներով, հագեցնող համերով և պատրաստման յուրահատուկ մեթոդներով։ Պատրաստվեք խոհարարական ճամփորդության Հայաստանում, որտեղ յուրաքանչյուր ուտեստ համի և ավանդույթների միաձուլում է:

Գաստրոտուրիզմը Հայաստանում

Գաստրոնոմիկ տուրերը Հայաստանում ֆանտաստիկ միջոց են հայկական մշակույթի էությունը նրա խոհանոցի միջոցով ծանոթանալու համար: Պատկերացրեք, որ ուսումնասիրում եք մարդաշատ շուկաները, որոնք լի են թարմ մթերքներով և անուշաբույր համեմունքներով: Դուք նույնիսկ կարող եք փորձել հայկական դելիկատեսներ պատրաստել ավանդական խոհանոցում ՝ տեղի խոհարարների հետ միասին: Այս տուրերը դուրս են գալիս պարզապես գաստրոնոմիայի սահմաններից՝ թույլ տալով ավելի խորը հասկանալ Հայաստանի պատմությունն ու ավանդույթները:

Հետաքրքիր փաստեր հայկական խոհանոցի մասին

Լավաշի Երկիր. լավաշը բարակ, փափուկ հաց է, որը հայկական խոհանոցի հիմնական ուտեստներից է: Այն նման է հսկա ալյուրից տորտիլայի և կարող է օգտագործվել կերակուր պատրաստելու, սենդվիչներ փաթաթելու կամ նույնիսկ առանձին ուտելու համար:
Ոչ միայն մսային ուտեստներ. հայկական խոհանոցում շատ են մսային ուտեստները, սակայն բազմաթիվ են նաև բուսակերների տարբերակները: Առավել հաճախ օգտագործվում են ոսպը, լոբին և բանջարեղենը:
Համեղ համեմունքներ. հայկական խոհանոցում համեմունքներ շատ են օգտագործում, բայց դրանք, որպես կանոն, շատ կծու չեն: Թարմ խոտաբույսերը, ինչպիսիք են մաղադանոսը, անանուխը և կիլանտրոն, տարածված են, տարածված են նաև դարչինը և մեխակը:

Հայաստանի յուրահատուկ ուտեստները

Հայկական խոհանոցում կան մի քանի հետաքրքիր ուտեստներ, որոնք, հնարավոր է, որ այլ վայրում չհանդիպեք ։ Ահա դրանցից մի քանիսը, որոնց վրա պետք է ուշադրություն դարձնել:

Տոլմա: դրանք համեղ փոքրիկ կտորներ են, որոնք պատրաստվում են խաղողի տերևներից, կաղամբի տերևներից կամ նույնիսկ փորված բանջարեղենից, որոնք լցոնված են բրնձով, մսով կամ բուսական խառնուրդով:
Խորոված: սա шашлык-ի հայկական տարբերակն է: Մարինացված միսը եփում են տաք ածուխների վրա կամ թոնրում՝ ծխաբույր և բուրավետ համ հաղորդելու համար ։

Հանրաճանաչ հայկական ուտեստ

Հայկական ամենահայտնի ուտեստներից է խաշը։ Սա ապուր է, որը եփվում է տավարի ոտքերից ցածր ջերմության վրա: Այն կարող է անսովոր թվալ, բայց դա սիրված հայկական ուտեստ է, որն ավանդաբար ուտում են վաղ առավոտյան ընկերների և ընտանիքի հետ:

Պատրաստ եք բացահայտել հայկական խոհանոցի հիասքանչ աշխարհը։ Եթե Դուք պլանավորում եք ուղևորություն դեպի Հայաստան, ապա դիմեք Sara Voyage-ին ՝ ձեր տեղական զբոսաշրջության փորձագետին Հայաստանում, որպեսզի խորհուրդ տա այս ուտեստները փորձելու լավագույն վայրերը: